Pages

Friday, March 4, 2011

Samhällskunskap 4/3

Klassen fick jobba klart med statistikfrågorna och sedan gick vi igenom dem tillsammans. Om man vill lämna in en VG-fråga så är sista inlämningsdatum fredag 11/3.

Därefter inledde vi det sista massmedia-avsnittet: Reklam genom att definiera begreppen information, propaganda och reklam. Sista kvarten fick klassen surfa runt på reklamfabrikens webbplats.

Nästa gång ska vi ta en del av lektionen till att analysera reklam(bilder) enligt den mall som ligger i bloggen under Karolinas dokument.

Lektionen avslutades med att jag gick igenom några allmänna punkter om uppsatserna bla:
- En formell uppsats delas alltid in i tre delar 1. Inledning, 2. Avhandling och 3: Slutdiskussion och dessa rubriker (inklusive siffror) skriver man ut i texten.

- Inledningen måste innehålla ett syfte och eller frågor så läsaren förstår vad uppsatsen ska handla om.

- Det är mycket viktigt att syftet och eller frågorna och avhandlingen (och slutdiskussionen) motsvarar varandra. Alla frågor måste besvaras! Inga nya frågor och eller information som det inte frågas efter i inledningen får förekomma i avhandlingen!

- Det räcker inte att klistra in URl-en i en källförteckning. Alltid, dvs även för information hämtad från nätet, måste man ange upphovsman eller -organisation och datera källan dvs ange när den tillkom (eller uppdaterades).

-Jobba med språket. Ett bra språk ger ett bra intryck.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.