Pages

Wednesday, December 15, 2010

Uppsamling svenska

Eftersom det varit mycket sjukfrånvaro den senaste veckan är det många av er som har missat ett eller flera moment på romanläsningen. Dessa kommer ni att få möjlighet att komplettera under torsdagen.

De berörda momenten är: en sammanfattning av Oscar och den rosa damen(text 1) och en sammanfattning av Monsieur Ibrahim och Koranens blommor(text 2) samt en bokdiskussion kring båda romanerna. De olika uppgifterna finner ni nedan.

Här kommer en lista på vilka som behöver komplettera vad:
Behöver ni komplettera två texter kommer ni kl 8.10, behöver ni bara komplettera en text kommer ni kl 9.10. Ni som är färdiga med allt får sovmorgon till kl 10.20. MEN ni kommer få en extrauppgift att arbeta med på egen hand som ska lämnas in före jul.

Text 1
Linus
Daniel
Sebastian
Anes
Enna
Johan S

Text 2
Anton T
Albin
Josefin
Simon S
Tim
Pally
Morgan
Daniel
Sebastian
Louise
Philip
Enna
Anes

Diskussion
Enna
Louise
Simon S
Morgan
Johan S
Anes
Philip





Uppgiftsbeskrivnigar:

Text 1

Sammanfatta bokens handling ur Mamie Rose perspektiv. Texten ska vara utformad som ett brev från Mamie Rose till någon (du bestämmer själv till vem) där hon berättar om Oscars sista tid i livet. Tänk på att hålla dig till brevformen!

Text 2

Sammanfatta romanen Monsieur Ibrahim och Koranens blommor i form av en nyhetsartikel. Formen för nyhetsartikel är att den ska innehålla en rubrik, en ingress (kort sammanfattning av det viktigaste i artikeln i fet stil) och att språket ska kännetecknas av objektivitet och fakta (alltså inga personliga åsikter). I den här texten kommer även språket att bedömas så ta gärna fram era anteckningar från genomgången om skrivregler som jag höll för två veckor sedan.

Diskussion

Diskussion i grupp kring de bägge romanerna. Ni ska förbereda er genom att läsa och svara på de bifogade frågorna. Ni måste även välja ut ett citat eller kortare avsnitt (max en halv sida) från någon av romanerna som berörde er eller som ni tycker berättar något viktigt om romanen.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.