Pages

Thursday, January 5, 2012

Language training

Idag kommer jag att gå igenom omdömen med de sista av er och vi ska också inleda en period då ni ska få möjlighet att träna writing. Vi ska särskilt titta på det här med att anpassa sig till olika textformer och situationer.

Vi börjar med era texter till Mississippi Burning. Ni ska tillsammans (i par) läsa uppgiften och diskutera hur väl texterna fungerar i det sammanhang de är tänkta för (en skoltidning). Det innebär att ni måste läsa uppgiften ni först fick och komma fram till vilka krav den ställer på texterna vad gäller formalia, språk och innehåll, och därefter ska ni bedöma i vilken utsträckning texterna uppfyller dessa krav. Här är både uppgiften och texterna

Här får ni också en uppgift att arbeta med i par. I uppgiften får ni först en lista på fraser och ord man använder i skrift och tal för att skapa sammanhang i det man skriver. Därefter kommer en lista med uppradad information. Ni ska skapa en berättande prosatext av informationen och ni ska skapa sammanhang genom att använda sammanhangsorden (både de i listan och andra ni kan komma på). Här laddar ni ner uppgiften.

Vi gör en kort avstämning efter lektionen idag, och på torsdag kommer vi att gå igenom uppgifterna närmre.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.